Organizatorii pun în vânzare mingea oficială din meciul de retragere al lui Adrian Mutu, iar întreaga sumă obținută va fi donată echipei de fotbal unificat din cadrul Special Olympics România, formată din 16 tineri pasionați de fotbal.
Prețul de achiziție este de 25.000 lei, iar mingea e semnată de mari legende ale fotbalului, de la Adrian Mutu și Gheorghe Hagi la Claude Makelele, Luca Toni, Fabio Cannavaro și multe alte nume marcante.
Unified Sports din cadrul Special Olympics reunește sportivi cu și fără dizabilități intelectuale pentru a juca în aceeași echipă, demonstrând modul în care jocul de echipă și camaraderia sportivă pot distruge barierele, construind un model de acceptare și incluziune prin sport pentru generațiile următoare.
Prin vânzarea mingii-simbol din ultimul spectacol de pe teren al Briliantului, Tazz și Sports Festival redirecționează suma de 25.000 lei către Special Olympics România, pentru a contribui la susținerea acestor tineri fotbaliști.
Povestea mingii-simbol a început în 11 iunie, pe Cluj Arena, la Sports Festival, când a fost livrată direct în mâinile lui Mutu, la începutul ultimului său meci, de către campionul național și mondial la Bike Trial Iulian Zaharie. Mai multe despre povestea mingii și achiziționare se regăsesc pe sportsfestival.tazz.ro
„Pentru noi, sportul este incluziune și comunitate, fair-play, entuziasm și sănătate. Acum, trăim emoția acestor patru elemente care animă lumea sportului, în general. Deși Sports Festival a durat doar 4 zile, evenimentul a creat simboluri puternice în jurul său. Ediția a treia își lasă amprenta mai departe în comunitate datorită mingii de joc, folosită în meciul de retragere al lui Adrian Mutu. Simbol cu greutate, mingea a fost semnată de nume care au făcut istorie în fotbalul mondial. Destinul ei va fi unul extraordinar, va susține pasiunea pentru sport prin donarea banilor obținuți din vânzarea ei către Special Olympics România” a spus Mirel Alexa, Director Executiv Sports Festival.
SPORTS FESTIVAL este sigurul eveniment multi-sport din România, în care participanții de orice vârstă pot să își descopere pasiunea pentru mișcare. În 2022, peste 110.000 de oameni s-au bucurat de spectacolul sportului în cadrul celei de-a treia ediții SPORTS FESTIVAL, care a avut loc în 9-12 iunie, în Cluj-Napoca. Evenimentul a inclus două meciuri-show impresionante, dedicate marilor sportivi Horia Tecău și Adrian Mutu, un masterclass cu cel mai în vogă coach de tenis al momentului, Patrick Mouratoglou, Crosul Super Eroilor pentru susținerea cauzei Spitale Publice Din Bani Privați, Sports Talks cu un concept dedicat nevoii de mentori, inițiere în 22 de sporturi, care au putut fi încercate gratuit de cei peste 13.000 de participanți, copii și adulți, alte demonstrații și competiții sportive, concerte și multă distracție. Primele două ediții Sports Festival au avut loc în 2018 și 2019, iar la ele au participat zeci de mii de pasionați de sport.
Fondată în 1968, Special Olympics este o mișcare globală care are scopul de a pune capăt discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale. Din 2003, de când Fundația Special Olympics România activează în țara noastră, intenția declarată este aceea de a ajunge la cât mai multe dintre persoanele cu dizabilități intelectuale și familiile lor prin competiții sportive, cursuri, evaluări ale stării de sănătate, evenimente de strângere de fonduri și prin soluții sustenabile pentru creșterea gradului de implicare a persoanelor adulte cu dizabilități intelectuale.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER